FőoldalHivatalosÉletünkMúltunkSzabadidős helyszíneinkKapcsolatFelvételiElektronikus naplóÉtkezési digitnapló
Főoldal  Hírek  Felhívások  Franka Tematikus Nap - Bonum Televízió

Franka Tematikus Nap - Bonum Televízió

EGY TISZTA ABLAK A VILÁGRA

A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium életét mutattuk be tegnap Bonum Televízió a Délelőtt című műsorában. P. dr. Varga Kapisztrán ferences szerzetes, lelki igazgató-helyettes és Szánthó Gellért megbízott igazgató volt az élő adás vendége, mindketten diákként kezdték “pályafutásukat” a Frankában. A műsorunkban az iskola oktató, de elsősorban nevelő szerepéről, a közösségekről és mindennapokról kérdeztük a tanárokat. A délutáni szakkörök, a szabadidős tevékenységek egyaránt fontosak a tanulók életében. “Hit, tudás, hazaszeretet” – e hármas vezérfonál adja az iskola lelkületét és természetesen Assisi Szent Ferenc lelkülete.

https://bonumtv.hu/egy-tiszta-ablak-a-vilagra-varga-kapisz…/


FRANKÁS ÉLETVITEL

Milyen az a “Frankás” életvitel? Miért szeretnek oda járni a diákok és miben más a tanárikar, mint egy átlagos iskolában? Bánhidy Vajk tanulmányi igazgatóhelyettes erre is válaszolt a Délelőttben. Ezek kívül a szombati tanításról, a szakkörökről és a kirándulásokról is kérdeztük a műsorunkban.

https://bonumtv.hu/frankas-eletvitel-banhidy-vajk/

GIMNÁZIUMI ÉNEKKAR

Az Esztergomi Ferences Gimnázium nevelési módszereiben és mindennapi életében meghatározó szerepet tölt be a zene. Istentől kapott ajándéknak tekintik, melynek művelése mindenkinek más-más mértékben válik feladatává vagy éppen hivatásává. Árpád Pálmai karnagy vezetésével ízelítőt kaphattunk a gimnázium énekkarának adventi műsorából…

https://bonumtv.hu/gimnaziumi-enekkar-palmai-arpad/

Ferences Ösztöndíj Program

A Ferences Ösztöndíjprogram elsődleges célja a bármely tanulmányi területen tehetséges tanulók motiválása és támogatása. Másodlagos célja a tehetséges tanulók bevonása hátrányokkal küzdő tanulótársaik felzárkóztatásába. Réthy Bertalan (12.B) irodalmi projektmunkájáról mesélt a Délelőttben, míg Steindl Ábelt (8.A) a filmkészítés rejtelmeiről kérdeztük.

https://bonumtv.hu/ferences-osztondij-program-reti-bertala…/

Hajrá Franka!

2006-ban alakult meg az iskolában az egykori igazgatóról elnevezett Hajdu Antal Ferences Diáksport Egyesület, mely név azóta már jól ismert az Esztergom környéki sportolók körében. A diákok nem csak az iskolai keretek között sportolhatnak, hanem a városi klubok munkájába is bekapcsolódhatnak. Erős Kornél (9.B) a triatlon versenyekről mesélt, míg Hammer Pál (12.B) a Franka labdarúgó csapatáról beszélt, akik a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban játszanak.

https://bonumtv.hu/hajra-franka-hammer-pal-eros-kornel/ 

Bubik István színjátszókör

Bubik István egykor maga is Frankás diák volt, ma pedig a róla elnevezett színjátszókör őrzi emlékét az Esztergomi Ferences Gimnáziumban. A Délelőttben Winkler Gellért (12.A) mesélt a korábbi előadásokról és a jelenlegi próbákról is. Gajdácsi Áront (12.B), a Diákönkormányzat elnökét pedig a szónokversenyről kérdeztük a műsorban.

https://bonumtv.hu/bubik-istvan-szinjatszokor-winkler-gell…/

Kákonyi Asztrik Galéria

A Kákonyi Asztrik Kortárs Galéria történetéről és kiállításairól kérdeztük Keppel Dániel magyar-latin szakos tanárt, aki az iskolaújságról is mesélt a Délelőttben. Radványi Atanáz ferences testvér, az iskola egykori diákja, jelenlegi kollégiumi nevelője pedig arról mesélt, hogy milyen “rablóból pandúrrá válni”…

https://bonumtv.hu/kakonyi-asztrik-galeria-keppel-daniel-r…/

Közösségek, hagyományok

Ildikó Kontsek a szülői munkaközösség képviselője arról beszélt a Délelőttben, hogy szülőként milyen a Frankás életvitel. Hogyan válik pár év alatt igazi szülői közösség? Hogyan működnek együtt a tanárokkal? Ezekre a kérdésekre is kerestük a válaszokat… Cseke Andrást, a gimnáziumtörténelemtanárát (egykori diákját) a hagyományőrző csapat történetéről ésaz “új szerepéről” is kérdeztük a műsorban.

https://bonumtv.hu/kozossegek-hagyomanyok-kontsek-ildiko-c…/ 

OK
Hírek
MAGYAR ÖRÖKSÉG-DÍJ
Holló-Szabó Ferenc Ericsson díjas
Liliomfi színdarab bemutatója
Steindl Ábel imázsfilmje
Nyári tábor 2019
A HÚSVÉTI SZENT HÁROM NAP PROGRAMJA
Látogatás a Fresenius Dialízis Központba
0

Ismerd meg az iskolát!

0

Facebook

0

Érettségi találkozó

Felvételi tájékoztató

0
All rights reserved © 2013.