FőoldalHivatalosÉletünkMúltunkSzabadidős helyszíneinkKapcsolatFelvételiElektronikus naplóÉtkezési digitnapló
Főoldal  Szabadidős helyszíneink  Ferences Ifjúsági Tanya  A tanya

A tanya

A FIT-et 1993-ban álmodtuk meg és kezdtük építeni, E Tokár János OFM atyával és több ferences öregdiák társammal. A szükség és a lehetőség nyitotta fel szemünket a feladatra.

Kapóra jött egy 1,5 ha-s terület - Nagykanizsa mellett Erzsébettelepen - amelyet gyermekek nyaraltatására ajándékoztak.

Egyszerű körülmények között kezdődött a táboroztatás ezen a területen. Pályázati pénzekből, sok-sok önzetlen segítő ember munkájából bővítettük, szépítettük a FIT-et.
1995-ben felépítettünk egy nyári szállást, amelynek padlásán 25 gyermek alhat matracokon. Az alsó szintjét használjuk ebédlőnek, konyhának. A főépület tetőterében 25-en. földszinti szobájában 3-an alhatnak. Az épület fűthető, 1997-ben építettük. 2002-ben készítettünk egy közösségi faházat, amelyben rossz idő esetén is zavartalan a kézműves foglalkozás. Itt simul bele jelképeivel, állandó, csendes jelenlétével a kis kápolna is a gyerekek közös játékába, mindennapjaiba. Az új hajlék emeletén 25 fő alhat.


 

Amiért szívesen látogatnak minket...

Alkalmazkodva egy kínálkozó lehetőséghez, a területünket 12ha-ra bővítettük. Tartunk lovakat, teheneket, kecskéket, szamarat, rackákat. A zalai dombok között, erdök ölelésében, egy kicsit védve a világ zajától, évről-évre lehetőséget adunk közösségeknek a nyári táborozásra, osztályoknak erdei iskolás programokra, családoknak az együttlétre. A saját megszervezett lehetőségeik jól illeszthetők a FIT kínálta adottságokkal: lovaglással, hintózással, állatok gondozásával. Megismerhetik a falusi életet, a kétkezi paraszti munkát, erősödhet a közösséghez való tartozás, a szabadság érzése tágul a zalai dombok horizontján. Együtt ébredni és élni a természet megannyi csodájával! A teremtett világot felfedezni, gyönyörködni benne, és eljutni a Teremtőhöz!

Az ország egész területéről érkező csoportoknak - akik között vannak egyházi iskolák diákjai, családos közösségek, állami gondozottak, autisták, cserkészek, az óvodástól az egyetemistáig - rendszeresen kitárjuk Fekete István pazar életművét magába ölelő irodalmi munkásságát. Megismertetve a hallgatósággal az írót, a vadászt, a természettudóst, a mezőgazdászt, a mélyen érzékeny hívő embert, aki színesebb mint egyszerű ifjúsági könyvek alkotója.


Pókháló finomságú létünk tervei

Szeretnénk javítani az elhelyezés körülményein, egész évben élhetővé kívánjuk tenni a tanya kínálta feltöltődést, így született meg az új közösségi szállás terve. Ehhez érvényes építési engedéllyel rendelkezünk. A 28 fő 4-6 ágyas szobákban elhelyezve, bármilyen időjárási körülmények között megtalálhatja a Test és Lélek regenerálódásának lehetőségét. Hordozza reményeim szerint az új épület a lelkigyakorlataival, csendes napjaival, az állatok, az erdő szemlélésével a Lélek lélegzetvételét, de a szauna és kondi terem, lovaglás, hintózás, tiszta levegőn való mozgás a Test erősítését. Az építőanyagok egy részét, szakmunkák elvégzését (tervezés, kivitelezés) ajándékként kapjuk. A berendezés, bonyolítás, szennyvíztisztítás, környezet kiépítése a mi feladatunk.

Ahogy évről évre megérkeznek a fecskék, hordozva az előző évek minden nehézségét, örömét, így népesül be gyermekekkel a FIT.

Csöndör Elek

A tanyaA tanya

OK
Hírek
Ferences vetélkedő internetes fordulója
Frankában végzett papok, szerzetesek találkozója
Diákszínjátszó találkozó
Jubileumi hangverseny
Labdarúgó és kosárlabda torna
Érettségi 2017. május-június
Tankönyvrendelés
0

Ismerd meg az iskolát!

0

Facebook

0

Érettségi találkozó

Felvételi tájékoztató

0
All rights reserved © 2013.