FőoldalHivatalosÉletünkMúltunkSzabadidős helyszíneinkKapcsolatFelvételiElektronikus naplóÉtkezési digitnapló
Főoldal  Életünk  A tanév eseményei képekben

A tanév eseményei képekben

Palacsinta Nap - Pancake Day

Palacsinta Nap - Pancake Day

Mindig nagy siker iskolánkban, így tavaszelőn, amikor a hosszú téli napok után könnyed, játékos eseménnyel fűszerezzük a tanórákat. Kimozdulva a tanterem laboratóriumi körülményei közül tanulóink ízelítőt kaphatnak az angolszász kultúrából, amivel a nyelv is jobban érthetővé válik számukra.

Húshagyókedd, a hamvazószerda előtti nap, a nagyböjt előestéje, és ez egyben az utolsó lehetőség egy jó bőséges étkezésre. Szerte a világon különféle ünnepségek és népszokások kapcsolódnak ehhez a naphoz. A britek, például, a házban megmaradt tojásokból, vajból, tejből, lisztből palacsintát készítenek, innen ered a Palacsinta Nap elnevezés, bár igazából „Shrove Tuesday” azaz „gyóntató kedd” volna a hivatalos neve, utalva a böjt előtti megtisztulásra.

Ezen a napon, számos helyen Nagy Britanniában, Amerikában palacsintás futóversenyt is rendeznek. Ez egy tréfás kihívás: a versenyzők egy palacsintasütővel a kezükben, a palacsintát a levegőbe dobálgatva szaladnak.

Ezt a hagyományt többek között azért is szeretik a fiúk a Frankában, mert a játékos tanulás mellett finom palacsintát is ehetnek. Azért annyi nehézség volt idén a dologban, hogy csak az vehetett részt a lakomán és a versenyen, aki előtte angoltanárai és Barnabás testvér társaságában felsétált a Kálváriára. A fiúk visszajelzései alapján jövőre is megrendezzük a Palacsinta Napot.

„All work & no play make Jack a dull boy.”

Palacsinta Nap - Pancake Day
Ballagás
Ballagás
Bérmálkozás
Bérmálkozás
Terepverseny
Terepverseny
Szalagavató
Szalagavató
Tranzitus
Tranzitus
Ki mit tud?
Ki mit tud?
OK
Hírek
Ferences vetélkedő internetes fordulója
Frankában végzett papok, szerzetesek találkozója
Diákszínjátszó találkozó
Jubileumi hangverseny
Labdarúgó és kosárlabda torna
Érettségi 2017. május-június
Tankönyvrendelés
0

Ismerd meg az iskolát!

0

Facebook

0

Érettségi találkozó

Felvételi tájékoztató

0
All rights reserved © 2013.