FőoldalHivatalosÉletünkMúltunkSzabadidős helyszíneinkKapcsolatFelvételiElektronikus naplóÉtkezési digitnapló
Főoldal  Életünk  A tanév eseményei képekben

A tanév eseményei képekben

Palacsinta Nap - Pancake Day

Palacsinta Nap - Pancake Day

Mindig nagy siker iskolánkban, így tavaszelőn, amikor a hosszú téli napok után könnyed, játékos eseménnyel fűszerezzük a tanórákat. Kimozdulva a tanterem laboratóriumi körülményei közül tanulóink ízelítőt kaphatnak az angolszász kultúrából, amivel a nyelv is jobban érthetővé válik számukra.

Húshagyókedd, a hamvazószerda előtti nap, a nagyböjt előestéje, és ez egyben az utolsó lehetőség egy jó bőséges étkezésre. Szerte a világon különféle ünnepségek és népszokások kapcsolódnak ehhez a naphoz. A britek, például, a házban megmaradt tojásokból, vajból, tejből, lisztből palacsintát készítenek, innen ered a Palacsinta Nap elnevezés, bár igazából „Shrove Tuesday” azaz „gyóntató kedd” volna a hivatalos neve, utalva a böjt előtti megtisztulásra.

Ezen a napon, számos helyen Nagy Britanniában, Amerikában palacsintás futóversenyt is rendeznek. Ez egy tréfás kihívás: a versenyzők egy palacsintasütővel a kezükben, a palacsintát a levegőbe dobálgatva szaladnak.

Ezt a hagyományt többek között azért is szeretik a fiúk a Frankában, mert a játékos tanulás mellett finom palacsintát is ehetnek. Azért annyi nehézség volt idén a dologban, hogy csak az vehetett részt a lakomán és a versenyen, aki előtte angoltanárai és Barnabás testvér társaságában felsétált a Kálváriára. A fiúk visszajelzései alapján jövőre is megrendezzük a Palacsinta Napot.

„All work & no play make Jack a dull boy.”

Palacsinta Nap - Pancake Day
Ballagás
Ballagás
Bérmálkozás
Bérmálkozás
Terepverseny
Terepverseny
Szalagavató
Szalagavató
Tranzitus
Tranzitus
Ki mit tud?
Ki mit tud?
OK
Hírek
Kötelező olvasmányok
Robotika Tábor
Álláshirdetés
EDUCATIO FRANCISCANA – FERENCES NEVELÉS
Orgonakoncert - Dante-kiállítás zárása
Ingyenes Családi nap a Keresztény Múzeumban
Férfivá nevelés
0

Ismerd meg az iskolát!

0

Facebook

0

Érettségi találkozó

Felvételi tájékoztató

0
All rights reserved © 2013.